Τρεις ταινίες της ΑΜΑ Films στο φετινό Φεστιβάλ Καννών 2018

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Τρεις ταινίες που θα προβάλει στις αίθουσες η ΑΜΑ Films τη σεζόν 2018-2019, και οι οποίες θα πραγματοποιήσουν παγκόσμια πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ Καννών (8-19 Μαΐου):

 

The Wild Pearl Tree

The Wild Pearl Tree

Στο επίσημο διαγωνιστικό για τον Χρυσό Φοίνικα: o βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα το 2014 για τη “Χειμερία Νάρκη” Νουρί Μπιλγκέ Τσεϋλάν επιστρέφει με το The Wild Pearl Tree, μια ταινία γύρω από έναν συγγραφέα που επιστρέφει στο χωριό του για να ξαναβρεί την έμπνευσή του αλλά και χρήματα για την έκδοση του βιβλίου του. Όμως τα χρέη του πατέρα του τον ακολουθούν.


 

Ash is Purest White

Ash is Purest White

Επίσης, ο βραβευμένος με Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία το 2006 για τις “Ακίνητες ζωές” και με Βραβείο Σεναρίου στις Κάννες το 2013 για την “Αίσθηση αμαρτίας” Ζία Ζανγκέ, θα προβάλλει το Ash is Purest White, μια ιστορία βίαιης αγάπης που εκτυλίσσεται από το 2001 έως το 2017.


 

Donbass

Donbass

Ταινία έναρξης στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα θα είναι το Donbass του Σερκέι Λοζνίτσα, βραβευμένου με FIPRESCI στις Κάννες το 2012 για “Το πρόσωπο της ομίχλης“. Πρόκειται για μια ιστορία επιβίωσης στα δυσδιάκριτα όρια πολέμου, ειρήνης και ανελέητης προπαγάνδας.

 

Απάντηση